Grön propaganda

Jag fick nyss ett intressant tips:

Här en intressant men ganska självklar bild av hur propaganda fungerar. Sök en så enkel tanke att den kan få någon att sluta tänka. Jobba sedan bara med den avsomnade….

Med vänlig hälsnin XXXX

Artikeln tipsaren hänvisade till hittar du här (engelska).

Artikeln behandlar på vilket sätt man kan hitta vägar att kringå människors automatiska filter mot självklar propaganda. Tanken är alltså att samla ihop såkallade ”mem” d.v.s. korta skenbart självklara påståenden ”slogans” med vilka man stegvis kan ta bort människors filter gällande byggandet av en helt annan världssyn.

Personer som kan engelska får en inblick vad man på grönt aktivisthåll eftersträvar via videon nedan:

John Brewer (grön aktivist) konstaterar att hans approach är att visa hur en ideologi fungerar som ett ekosystem som består av kulturella enheter som man kan kalla ”mem”.

Om man lyckas ”infektera” (Brewers uttryck) tillräckligt många hjärnor med specifika ”mem” så kan man omärkligt plocka bort filter som gör individer opåverkade av propaganda.

Det ”mem”-vetenskapen säger oss är att idéer i sig själv kan fungera som replikatorer — spridas enligt deras egna urvalsregler oberoende av om de är till nytta för sin mänskliga värdorganism.

”Det här konceptet får oss att förstå varför människor ibland verkar mot sitt eget intresse. Vi känner redan till, från forskning gällande marknadsföring, att människor inte fungerar endast enligt eget intresse. Vad det här fram/bak flyttet av perspektiv leder till är att det ger oss en förklaring till varför … ideologier försöker replikera sig själv även om detta är till nackdel för den mänskliga värdorganismens möjlighet att reproducera sig.”

”Det bör nu vara klart att klimataktivister bör tänka på ideologier som ”mem”. Det tillåter dem att analysera det kulturella landskapet och att tydliggöra funktionella behov som nuvarande patologiska ideologier fyller. Endast då kan alternativa mem introduceras strategiskt och effektivt.”

Referensramen ser ut på följande sätt:

”Efter att vi har analyserat existerande mem så kan vi …”

”…och det leder oss till en situation då vi kan konstruera övergångshistorier som påverkar språket i klimatdiskussionen mem-värdeblandning av idéer och tro. Nu är vi färdiga att kontrollera hjärtat hos människor med de verktyg som har skapats under den här upptäckresan (in i memens värld). De mem vi har funnit som fungerar för människor i det nuvarande kontextet kan skrivas om till historier som försvagar andra ideologier tillsammans med ”drömhistorier” som ger människor kraft att delta i skapandet av en ny värld.”

”Klimataktivister överallt kan delta i det här arbetet. Det är sannolikt självklart att saga att det är svårt att få till stånd en kulturell förändring och att det endast kan åstadkommas genom en koordinerad aktivitet av likasinnade.”

Är det det här man jobbar för på Hbl? Man försöker efter bästa förmåga bland klimataktivister svärta ner kritiker och minsta antydan om att klimataktivismen är globalt organiserad …

Vem_styr_i_klimatfragan

viftas bort som sinnessjuk. Artikeln tipsaren hänvisar till visar klart att man på hög akademisk nivå studerar hur människor, utan att offren förstår det, skall kunna styras med hjälp av subtil propaganda.

Jag hänvisar också till min artikel om Frankfurter Allgemeine Zeitung där man tydligt kan se hur en liten grupp, Hans Shellnhubers institut WBGU och klimataktivister, försöker att tvinga ett grönt totalitärt samhälle på resten av världen.

Ett stort tack XXX för ett intressant tips!

För människor som har tillräckligt många år på nacken påminner dagens klimatdebatt väldigt mycket om 1970-talets ytterlighetskommunism. Man känner igen samma retorik och samma metoder att aldrig debattera sak utan man angriper alltid den person som framför kritik personligen … på detta sätt skrämmer man bort många vettiga debattörer och man får fältet rensat för sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: