Morgon efter stormen

I början av februari 2013 var det snöstorm på natten. Jag råkade ta kameran med mig då jag gick efter morgontidningen. Naturen var inbäddad i mjuk snö och stormen hade just dragit förbi. Då jag några dagar senare lekte med HDR fototeknik blev resultatet nedanstående bild. Solen håller precis på att gå upp medan de sista resterna av stormmolnen viker undan.  Nedanstående dikt blev resultatet…

Storm_passed_pregamma_1_fattal_alpha_0.51_beta_0.99_saturation_1.5_noiseredux_0_fftsolver_1

I natt darrade mitt hus
och vinden tjöt i bladlösa kvistar
och den vinden den gav mig ingen ro

I natt såg jag ingen måne
och mörkret var djupt och svart
och det mörkret det gav mig ingen ro

I natt efter stormens många ljud
I natt utan någon måne
I natt efter allt det mörka
tränger ljuset
genom himmelsfilten

Då ser jag den stora ridån gå upp
och stormen
och kylan
och mörkret
och rädslan
blir till ljus

/Lasse 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: