Chemtrails?

På FaceBook hittade jag en intressant länk (via Silja)  http://chemtrailsisverige.wordpress.com/  gällande såkallade Chem Trails d.v.s. kemikalier som sprutas ut i atmosfären. Man antar på vebbplatsen  att huvudingrdiensen är aluminium men spår av andra intressanta ämnen kan också finnas med. Jag tar inte ställning till analysen som sådan och vilka riskerna för kontamination i samband med provtagningen kan vara. Jag är i detta skede mycket agnostisk och skeptisk men tips om alla ”hårda” länkar till myndighetsdokument eller forskningsrapporter mottas med tacksamhet.

Det är välkänt att man kan påverka hur regn bildas genom att ”beså” regnmoln med Silverjodid. Silverjodiden bildar kondenskärnor som växer till vattendroppar som bildar regn. Man har använt tekniken både i Ryssland och i Kina.  I Wikipedia hittar man t.ex. följande kommentar:

—————————-

Effectiveness

Referring to the 1903, 1915, 1919 and 1944 and 1947 and weather modification experiments, the Australian Federation of Meteorology discounted ”rain making.” By the 1950s the CSIRO Division of Radiophysics switched to investigating the physics of clouds and had hoped by 1957 to better understand these processes. By the 1960s the dreams of weather making had faded only to be re-ignited post-corporatisation of the Snowy Mountains Scheme in order to achieve ”above target” water. This would provide enhanced energy generation and profits to the public agencies who are the principal owners. Cloud seeding has been shown to be effective in altering cloud structure and size and in converting supercooled liquid water to ice particles. The amount of precipitation due to seeding is difficult to quantify.

A key challenge is in discerning how much precipitation would have occurred had clouds not been seeded. Overall, there is general expectation that winter cloud seeding over mountains will produce snow, expressed by professional organizations.[3][4][5][6] There is statistical evidence for seasonal precipitation increases of about 10% with winter seeding.[7]

The US government, through its National Center for Atmospheric Research, has analyzed seeded and unseeded clouds to understand the differences between them, and has conducted seeding research in other countries.[citation needed]

Clouds were seeded during the 2008 Summer Olympics in Beijing using rockets,[8] so that there would be no rain during the opening and closing ceremonies.[9] although others dispute their claims of success.[10]

A 2010 Israel University study revealed that the common practice of cloud seeding with materials such as silver iodide and frozen carbon dioxide may not be as effective as it had been hoped.[11] A 2011 study suggest that airplanes may produce ice particles by freezing cloud droplets that cool as they flow around the tips of propellers, over wings or over jet aircraft, and thereby unintentionally seed clouds. This could have potentially serious consequences for particular hail stone formation.[12]

———————-

Man har under årtionden spekulerat över möjligheterna att använda väder som ett obemärkt sätt att föra krig. Är de experiment vi nu eventuellt ser tester av kommande vapen eller är det fråga om vansinniga försök  till klimatkontroll i en tid då vi börjar kunna se en sjunkande global temperatur?

Videon nedan (från YouTube)  23 april  från ”Chem trail” visar en normal kondensstrimma efter ett flygplan. Personligen ser jag inget underligt i den här videon. Ljudkommentaren konstaterar i ett skede att det ser ut att bildas kondens på översidan av vingarna. Detta är helt normalt eftersom lufttrycket ovanför vingarna mycket plötsligt dynamiskt sänks p.g.a. luftflödet över vingen. För att en kondensstrimma skall bildas krävs att luftfuktigheten i omgivningen är lämplig. Detta betyder att då omgivningens luftfuktiget ändrar kommer kondensstrimman att skenbart slås på/av. Samma sak gäller kondens från motorerna. I huvudsak innehåller avgaserna från en jetmotor vattenånga och koldioxid. För att kondensstrimman skall vara synlig krävs att omgivningen har lämplig temperatur och lämplig luftfuktighet. Igen kan förändringar i omgivningen leda till att en kondensstrimma slås på/av men detta är helt naturligt. Samma effekt ses ofta då man flyger. Speciellt vid landning då vingens anfallsvinkel är stor ser man ofta dimma bildas över vingarna. Det finns dock andra videon på vebbplatsen som väcker större frågor.

kondensstrimma efter ett flygplan

Om någon läsare kan ge intressanta länkar till vetenskaplig forskning på detta område mottas det med tacksamhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: