Fyrbenta vänner modell större!

Obs! Om du klickar på en bild så får du fram den i större skala med bättre upplösning!

Den 11.8.2012 hjälptes vi åt med att släpa kvistar från olika delar av tomten ut på udden där vi, då förhållandena tillåter detta, brukar bränna träavfall och kvistar. Plötsligt reagerade någon på att två älgar, en ko och en tjur, kom simmande över den norra fladan och steg iland nära vårt båthus.

Iryna, Sebastians hustru, är intresserad av fotografering och rusade till villan för att få fram hennes kamera. Jag rusade med och varnade henne för att gå alltför nära älgarna, de är absolut vilda djur och om de blir rädda eller retade kan de vara livsfarliga. Jag sade åt Iryna att hon om hon stöter på en älg skall ställa sig i skydd bakom ett träd eftersom älgen i motsats till en häst suveränt sparkar framåt.

P1030844

Två älgar, en ko och en tjur, har simmat över viken och stiger i land.

P1030845

Kon var tydligt nervös och hon sprang rakt över vårt område, hoppade över grannens stängsel och blev kvar och väntade på att också gubben skulle komma med.

P1030849

Älgkon har hoppat över stängslet till grannen och tittar efter ”gubben” som inte syns till någonstans.

P1030851

Iryna har sin kamera i handen och hörde ljud från den strand där älgarna kommit i land. Ett ögonblick senare fick hon gömma sig bakom ett träd då älgtjuren kommer springande mot henne. Lyckligtvis hade jag hunnit varna henne!

P1030852

Ett ögonblick senare kommer tjuren springande. Vi står nära uthuset ”pingis” och tjuren springer förbi mellan oss och villan som man kan se skymta mellan granarna till vänster. Tjuren hade helt tydligt ingen aning om vart hans ko hade tagit vägen.

P1030853

Hej, har vi råkats? Har ni sett min ”tant” hon borde ha springit förbi här?

P1030855

Finns hon månne där inne? Borde jag knacka på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: