Var du besökare nummer 1000?

En viktig orsak till att jag beslöt att i princip överge min gamla hemsida och gå över till en modern blogg är de hjälpmedel som finns till förfogande. En intressant aspekt är att wordpress automatiskt för statistik över hur många besökare bloggen har samt varifrån de kommer. Statistiken är naturligtvis inte vattentät, det finns metoder att sopa igen spåren så att google eller wordpress inte klarar av att lista ut vem besökaren var och varifrån besökaren kommer.  Det är skäl att notera att jag inte känner identiteten på besökarna, jag har endast tillgång till statistik som wordpress automatiskt genererar. Ni är således alla helt anonyma så länge ni inte kommenterar det ni läst.

Bloggen Reflex och Spegling har i praktiken varit aktiv sedan början av mars år 2013. Under denna tid har 55 artiklar publicerats och bloggen har besökts av 1002 läsare från totalt 13 länder. Utritat på en karta har besökarna kommit från

20130501_1yr_views

Besökarna fördelas på följande sätt:

20130501_1yr_countries

I Finland som till största delen ligger norrom den sextionde breddgraden uppfattar vi att våren är här den första maj. Den första maj firas i karnevalsstämning av studenter och arbetare.

Det stämmer faktiskt att våren nu börjar vara här. Isen på vår vik har smultit och vi har fångat och ätit den första egna fisken. Tussilagon blommar längs vägkanterna och idag såg vi att också blåsipporna, som vi för kanske 30 år sedan flyttade till Sommarö, har slagit ut och spritt sig över ett rätt stort område. Trots att det fortfarande är kallt så verkar det efter ett långt väntande äntligen vara vår! Som vi brukar säga här ”Glada vappen till er alla!”.

blåsippor

Bilden är tagen på eftermiddagen den 1 maj 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: