Raspberry Pi och de stora pojkarnas leksaker

Raspberry Pi är en liten och extremt billig dator som kör operativsystemet Linux (samt RiscOS). Datorn kostar ungefär 30 Euro och den tillåter enkelt att extern utrustning ansluts till den … Raspberry Pi har planerats för att lära barn programmering och kontroll av elektronisk hårdvara. Jag har själv två stycken Raspberry Pi, den ena är försedd med en 5 megapixel kamera och den andra med tilläggskort för mätning av spänningar.

För en kort tid sedan presenterade Amazon en idé om att använda autonoma obemannade små helikoptrar (drones) för att leverera små paket direkt till kunden. Jag råkade stöta på nedanstående intressanta video om hur man med hjälp av en Raspberry Pi kan hacka sig in på en flygande autonom helikopter och ta över kontrollen av den.

Efter att Raspberry Pi har tagit kontroll över en flygande plattform i närheten kan man använda den kapade plattformens kamera etc. … eller naturligtvis få Amazons post levererad till fel adress.

Material på engelska om Raspberry Pi hittar du här.

Material på engelska om SkyJack hittar du här.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: