Landskap

Området mellan Esbo Å:s och Gumböle Å:s utlopp används under sommaren som betesmark för kor. Under höst och vinter finns korna på annat håll och de stora öppna området fungerar bra för flygning med drönare. I den här videon flyger jag en rätt stor Yuneec Q500 drönare. Min goda vän Anders flyger en Dji Phantom 3 Professional. Kameratekniken i de båda drönarna är väldigt lika och det är främst en smakfråga vilkendera drönaren som producerar en bättre video. Dji Phantom 3 är eventuellt lite piggare att flyga … om detta är en fördel eller nackdel kan man fråga sig.

Video: Området mellan Esboå och Gumböleå nära åarnas utlopp kallas Glasdalen.

Nya regler för flygning med drönare kräver att drönaren är registrerad och att operatorn har avlagt ett prov på nätet. En stor drönare, båda drönarna på videon väger betydligt över ett kilogram, får inte flygas över utomstående och man måste hålla tillräckligt avstånd till hus och industri. Videons område är väl lämpat för drönarflygning men man måste medvetet undvika att flyga för nära småhusen i riktning nord ost.

Bilden visar en satellitbild av Glasdalen mellan de två åarna. Småhusområdet söder om Kristallvägen bör man vara medveten om för att inte gå för nära. Skogsområdet i väster är naturskyddsområde.

Lämna en kommentar