Om den tredje statsmakten ”in memoriam”

I en fungerande demokrati krävs att olika makthavare kontrolleras så att ingen grupp får/tar sig alltför mycket makt på andra makthavares bekostnad. Man har ofta i västvärlden talat om maktens tredelning i form av riksdag, regering samt en oberoende press. Till den här tredelningen bör man antagligen lägga ett oberoende domstolsväsende.

Vad händer då massmedierna inte längre övervakar politikerna utan de facto fungerar som politikernas språkrör?

Under rubriken ”Nyheter Hbl inte vill att du skall känna till” kommer jag att publicera artiklar främst om klimatfrågan. Artiklarna gäller frågor som massmedia inte vill att befolkningen skall känna till och ta ställning till. Massmedia betyder i ankdammen Hufvudstadsbladet och finlandssvensk radio och television.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: