Frankfurter Allgemeine Zeitung: Europas gröna klimatmotor skär fast

Nyheter Hbl inte vill att du skall känna till!

Det här är en av de värsta domarna över den Europeiska klimatrörelsen man kunnat läsa det här året. Källan är den välkända tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung. En våg av uppgivenhet sveper för tillfället genom tysklands klimatrörelse. De viktigaste tidningarna håller på att vakna!

”Misslyckades med att mygla sig förbi demokratin”

Tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) har skrivit en gnistrande kritik av Hans Shellnhubers institut WBGU och klimataktivisters försök att tvinga ett grönt totalitärt samhälle på resten av världen.

FAZ_Energiewende

FAZ konstaterar att planen att rädda planeten inhiberas. Rådet för klimatinformation till regeringen spelade poker med höga insatser. De misslyckades med att bluffa sig förbi demokratin.

Enligt den ansedda FAZ så har försöket till en grön kupp ledd av en liten grupp elitvetenskapsmän och en stor grupp aktivister stoppats.

Tyskland och Europa lyckades igen undgå en (mjuk) tyranni … åtminstone för tillfället.

Domedagsfabriken i Potsdam

Den tyska professorn Hans Joachim Shellnhuber är ledare för Tysklands beryktade domedagsinstitut Potsdam Institute for Climate Impact Research. På institutet verkar också klimatradikaler som Stefan Rahmstorf, Anders Levermann och ekonomen Ottmar Edenhofer. Under många års tid har  Shellnhubers institut oförtrutet producerat material som pekade på alarmerande klimatförändring och producerat domedagsskenarier i ett försök att få politiker att i panik rusa iväg och genomföra en radikal klimatpolitik.

Shellnhuber är också chef för WBGU den tyska regeringens rådgivargrupp gällande klimatförändringen. Gruppen består av nio ”aktade vetenskapsmän”. Deras huvudsakliga uppgift är: att ge råd till besliutsfattare i Tyskland och i hela världen gällande hur samhället borde reagera på farlig klimatförändring.

En plan för att förändra det globala samhället

För tre år sedan skrev WBGU en 446-sidig plan för “Den stora transformationen av det globala samfundet planerat att få in det globala samfundet på ett direkt spår till ”hållbarhet” och ett nästan kolfritt samhälle år 2050. I detta dokument talar man också för en policy där demokratin urvattnas. En journalist konstaterade: WBGU är för demokrati men endast så länge folk gör rätt val.

Planen krävde ett såkallet framtidsråd som består av profetlika visa män som skulle ha vetorätt gällande demokratiska beslut som rådet inte anser vara i enighet med framtida generationers intresse.

FAZ skriver att ett av de grundläggande målen för WBGU var att förändra Tysklands författning: klimatskydd skulle bli en statlig prioritet och att bli grön ”var lika moraliskt viktigt som det en gång var att avskaffa slaveriet”. Viktigare var dock att ”transformationen till ett klimatskyddande samhälle skulle ske mycket snabbt”. Oliktänkare skulle stigmatiseras och marginaliseras och på detta sätt förnekas möjlighet att delta.

FAZ frågar: ”Har demokratin misslyckats i testet om demokratin kan fungera i framtiden?” FAZ svarar:
”Nej inte alls. Det ser snarare ut som om försöket av några klimatpolitiska rödgivare att trixa sig förbi demokratin har misslyckats.”
Det är uppmuntrande att en stor tidning som Frankfurter Allgemeine Zeitung nu äntligen inser detta. Det ser ut som om sahället igen med liten marginal igen har undgått tyranni.

“Den tyska klimatrörelsen är frustrerad”

Wilken är WBGUs reaktion. Faz skriver: ”de som försökte starta klimatrevolutionen är frustrerade. Och med dem huvudfåran i den tyska klimatrörelsen.”

Tyskland får en ny kättare

FAZ skriver om en ny klimatkättare har stigit fram, Dr Oliver Geden. Geden, en varmist och rådgivare gällande klimatpolitik till den tyska regeringen har skarpt kritiserat WBGU för att missbruka brådska till att helga alla medel. Han har blivit den senaste ”persona non grata”. FAZ skriver:

Genom att utnyttja tidspress kan allt motiveras: Miljarder i kostnader, gigantiska konferenser – och fifflande med demokrati. Den goda saken helgar alla medel.

FAZ beskriver hur en grön regim av den sort som WBGU förespråkar naturligtvis inte skulle tvinga ett grönt liv på medborgarna via auktoritära lagar, snarare skulle den gröna regimen tvingas på människor via psykologi genom kampanjer som skulle lära medborgarna ett gott uppförande t.ex. vagetarianism och marginalisera oliktänkare. I ett nötskal, man skulle göra livet för oliktänkare miserabelt tills de skulle lära sig att välja rätt.

FAZ visar dock att detta är lättare sagt än gjort då man citerar det tyska Gröna partiets nationella valkampanj nyligen där de krävde att en nationell vegetarisk dag påtvingas Tyskland varje vecka. Kampanjen slog tillbaka grovt mot de gröna som på valdagen förlorade hundratusentals röster och föll till ett understöd under tio procent. En gallupp visade att 61% av väljarna förkastade den vegetariska dagen.

WBGU var inte alls imponerade av publikens reaktion. FAZ skriver att en av WBGUs vetenskapsmän slog ifrån sig med att hela frågan inte borde ha förts fram överhuvudtaget och att kafeterior helt enkelt borde ha infört den vegetariska dagen utan att fråga. ”Bara gör det, rösta inte om det,”
Ett stort misslyckande

Enligt varmisten och medlemmen i think-tanken Oliver Geden har WBGU vetenskapsmännen gått för långt. FAZ konstaterar:

Han och andra vetenskapsmän har missbrukat sin roll under många år: Vetenskapsmän agerade som politiker som pressade på och utövade makt och som inte uppförde sig som vetenskapsmän som visar alternativa vägar att gå.
FAZ citerar Geden gällande den policy WBGU har valt:

”Hela saken är ett stort misslyckande.”

I slutet av artikeln beskriver FAZ en känsla av resignation som sveper över Europas klimatrörelse. FAZ avslutar med:
I år poblicerade de nio vetenskapsmännen i WBGU en ny bok om skyddet av världens oceaner inom ramen för den stora transformationen. I en gemensam kommitté för federala ministerier för miljö och forskning där de presenterade sitt resultat fanns ingen federal minister på plats endast statssekreterare.

Det ser ut som om WBGUs dagar nu är förbi. Det är nu lämpligt att fråga av dem: Hur käns det då ingen lyssnar?

Den tyska artikeln: Klimapolitik Die Rettung der Welt ist ersatzlos gestrichen
Referat av den tyska artikeln på NoTricksZone
WUWT skriver Schellnhuber hits the wall of reality: full stop ungefär Shellnhuber kraschar mot verklighetens mur, tvärstopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: