Nedanstående brev är baserat på http://www.dearcustomerrelations.com/best-ever-mischief-letters/defra-the-not-rearing-pigs-business/ via bloggen JoeNova. Eftersom brevet visar på en god businessidé så har idén utvecklats en aning så att mera diversifierad utveckling av vår landsbygd blir möjlig. Eftersom det ekologiska fotspåret bör vara mycket litet så vore kanske nedanstående ”Clean Tech” värd att satsa på i vårt kalla nordliga land …
Kära MEP och chefen för Landsbygdsverket,
En vän till mig, som för närvarande sysslar med jordbruk, fick nyligen en utbetalning på 3000 Euro från Landsbygdsverket för att inte föda upp grisar. Jag skulle också vilja inleda ”inte föda upp grisar” business.
Vilken typ av bondgård lämpar sig enligt er uppfattning bäst för att inte föda upp grisar på och vilken är den bästa rasen grisar att inte föda upp? Jag vill försäkra mig om att jag i detta ärende följer alla myndighetsdirektiv i enlighet med vad EU föreskriver i CAP (Common Agricultural Policy).
Jag skulle föredra att inte föda upp svin för baconproduktion men om detta inte är den typ ni inte vill föda upp så kan jag mycket väl tänka mig att inte föda upp svin för produktion av skinka. Finns det fördelar av att i vårt klimat inte föda upp någon ovanligare ras såsom vildsvin eller är situationen redan den att alltför många redan inte föder upp dem?
Min uppfattning är, att den besvärligaste faktorn i programmet kommer att vara att föra noggrann bok över hur många svin jag inte har fött upp. Ordnas det från myndigheternas sida kurser i denna typ av bokföring?
Min vän är mycket nöjd med den här typen av business. Han har fött upp svin under fyrtio års tid och den bästa årsvinsten han kom upp till var motsvarande 1700 Euro år 1968. Alltså fram till i år då han fick betalt för att inte föda upp svin.
Om jag får 3000 Euro för att inte föda upp 50 svin så får jag då 6000 Euro för att inte föda upp 100?
Jag har planerat att inleda verksamheten i liten skala till att börja med genom att begränsa mig till att inte föda upp ungefär 4000 svin vilket betyder ungefär 240 000 Euro för det första året. Då jag får mera erfarenhet av att inte föda upp svin så tänkte jag höja mina målsättningar till 40 000 svin under det andra året för vilket jag förväntar mig ungefär 2.4 miljoner från Landsbygdsverket. Jag kom plötsligt att tänka på att, kan jag månne få ut säljbara utsläppsrätter för alla dessa svin som inte släpper ut skadlig och nedsmutsande metangas?
En annan fråga: Svinen jag planerar att inte föda upp kommer att minska behovet av spannmål med ungefär 2000 ton. Jag har förstått att ni också betalar bönder för att inte odla grödor. Kan jag få ersättning för att inte odla spannmål för de svin jag inte föder upp.
Jag har också planer på att ge mig in i businessen ”icke mjölkande kor”. Kan ni skicka information om detta också. Kan ni också skicka mig information om ersättning för att hålla mina fält i träda. Kan fält i träda hanteras virtuellt över nätet, jag har flera tusen virtuella hektar som kan sättas i träda.
En gård planerad för 40 000 svin som inte föds upp, ickeproduktion av stora mängder foderspannmål och mjölk som inte produceras kräver naturligtvis en ekologisk energikälla. Jag har planerat att anlägga en stor vindkraftpark på de virtuella fält jag för tillfället har i träda. Jag har hört att det regelbundet inom EU uppstår situationer då vindkraften producerar så mycket elektricitet att elpriset blir negativt. Jag kunde tänka mig att erbjuda en stor vindkraftpark som kunde reglera eltillgången då det finns ett överutbud på el genom att koppla in min vindkraftpark som inte producerar el under de perioder då elpriset från vindkraften är negativt. Under dessa perioder skulle jag nöja mig med en ersättning för utebliven maximiproduktion på 400 MW.
Jag har option på en vindkraftspark som är perfekt för den planerade produktionen.
Då jag ser på ovanstående planer inser jag att jag blir helt arbetslös. Kan ni ge mig information om de bäst betalda arbetslöshetsalternativen?
Jag kommer naturligtvis att rösta på ert parti i nästa val.
Med vänlig hälsning
XXXX
Etiketter: Debatt, Hbl, Hufvudstadsbladet, IPCC, klimat, klimatfrågan, Nyheter Hbl inte vill att du skall känna till, studio
Kommentera