Se hit politiker!

Vi har levt snart ett år med COVID-19. Sjukdomen har fört med sig dödsoffer främst bland de riktigt gamla (80+). Nästan dagligen ser vi uppgifter om att det snart kommer att finnas ett eller flera vaccin mot CORONA och att vaccinet är helt säkert (utom för dem som får bieffekter eller eventuellt dör).

Ett säkert sätt att införa ett nytt otestat vaccin

Vi har i Finland 200 riksdagsmän av vilka en betydande del har uppnått ”bäst före” åldern. Vi har utöver riksdagsmännen mängder av förtroendevalda ute i kommunerna igen sannolikt äldre än befolkningen i övrigt. Gruppen är alltså perfekt lämpad för att testa det nya vaccinet. Börja med att vaccinera hela riksdagen (och regeringen, regeringsmedlemmar kunde för säkerhets skull få dubbla sprutor). Följ med effekten under t.ex. en månad. Om inga bieffekter uppträder så kan man antagligen anta att vaccinet också kan spridas till större grupper av befolkningen.

Om politikerna inte är villiga att själva alla ta vaccinet så finns det knappast orsak att tvinga det på befolkningen?

Det är intressant att notera att biverkningar av det nya vaccinet uppträder ungefär lika ofta som svårartad COVID-19. Skall vi alltså välja mellan Pest och Kolera?

https://www.webmd.com/lung/news/20200914/nih-and-fda-examine-serious-side-effect-that-surfaced-in-covid-vaccine-trial#1

2 svar to “Se hit politiker!”

 1. Lars Silén: Reflex och spegling Says:

  Lika viktigt som att politikerna ställer sig mangrannt i kö för ett kommande vaccin är naurligtvis att varje högre chef på THL (Institutet för hälsa och välfärd) förutsätts ta vaccinet genast då det är tillgängligt.

 2. fiolenmin Says:

  Bra där Lars . Politikerna borde i stället verka för att befolkningen
  har adekvata nivåer av C och D -vitaminer och Omega 3.

  På grassrootshealth.net kan man läsa att risken att ens få en influensa halveras vid goda nivåer av D-vitamin. På samma sida kan man se att risken att bli svårt sjuk i Covid 19 nästan är försumbar vid
  nivåer över 40 ng/ml .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: