Nytt om valfusk i USA, valmaskin räknar fel

Det är är tills vidare overifierade uppgifter som jag lägger ut som referens. Om det visar sig att uppgifterna är falska så lägger jag senare till kommentar gällande detta.

Man har kontrollerat en av de röstningsmaskiner som beslagtagits i Georgia. Och resultatet blev intressant men samtidigt det väntade för personer som följt även andra nyhetsmedia än finsk TV och Hufvudstadsbladet.

Samma antal Trump och Biden röster kördes igenom maskinen med resultatet att Joe Biden fick 26% fler röster än Donald Trump då antalet röster som matades in var identiskt. Man har således, om uppgifterna stämmer, kunnat påvisa att maskinen är programmerad att räkna falskt och felet är grovt.

För några dagar sedan (mitten av november, se nedan) spred sig information på Internet att sedan valet den 3 november har mer än 100 av Dominions 243 anställda raderat sina personliga data på LinkedIn. Detta betyder att nästan hälften av Dominions anställda ”försvann”, resten verkar befinna sig i Serbien eller på något Europeiskt kontor.

Ett exempel på ovanstående är följande tweet:

Umm why are all the Dominion people deleting their profiles on LinkedIn AND looks like all their software engineers are in Serbia. Nothing could go wrong. – Rosie memos (@almostjingo) November 17, 2020

(Min översättning) Umm varför raderar alla på Dominion sina LinkedIn profiler OCH det ser ut som om alla deras mjukvaruingenjörer är i Serbien. Ingenting kunde gå fel. – Rosie memos (@almostjingo) November 17, 2020

Det blir spännande att se var produktchefen för Dominion Eric Coomer dyker upp. Jag gissar på antingen Venezuela eller Kina för att minska på riskerna för en framtida utlämning.

2 svar to “Nytt om valfusk i USA, valmaskin räknar fel”

 1. Glad F. Says:

  Tack bästa du, håll oss á jour!

 2. aspsusa Says:

  Orkar inte följa med alla turer i det amerikanska valkaoset.

  Antagligen för att jag redan 2004 (Bush vs Kerry) läste sådana floder av liknande berättelser. Också då var pressen totalt ointresserad.

  Den slutsatsen jag då drog var att de amerikanska systemen, kvasi-automatiserad, kvasi-digitala, är extremt sårbara för manipulation.
  Greg Palast är om jag minns rätt en journalist som i tiderna skrev en hel del om hur branschen valmaskiner är rena träsket.

  Det ligger ett större samhälleligt intresse i att valresultat accepteras, än i att valresultatet är korrekt.

  Tror det är Asimov som har en novell om en framtid där Multivac vid varje val utser en (1) väljare som får ”dra i spaken”. Cyniskt tänkt kanske det inte skulle vara en så dålig idé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: