Intressant om alternativa cancermediciner

Jag har tidigare skrivit om alternativ cancerbehandling då skolmedicinen ger upp.

Jag råkade av en slump träffa på en intressant artikel i kommentarerna till bloggen antropocen.live av Lars Bern. Artikeln i JAALAS (Journal of the American Association for Laboratory Animal Science) beskriver  hur den mat + medicinering mössen som används som försöksdjur fick ledde till den oväntade effekten att inplanterad cancer inte växte vilket ju inte är så bra om man studerar tillväxten hos tumörer hos försöksdjur.

Rapporten har rubriken:

Unexpected Antitumorigenic Effect of Fenbendazole when Combined with Supplementary Vitamins

Artikeln är skriven av: Ping Gao, Chi V Dang och Julie Watson

Min sammanfattning:

Mat innehållande ämnet fenbendazol används ofta för att behandla maskinfektion hos möss eftersom ämnet är enkelt att använda och det har få bieffekter i forskningssammanhang. Det visade sig att en allmänt använd mänsklig lymfom xenograft variant på möss inte visade någon tillväxt. Vidare undersökningar visade att fenbendazol hade lagts till en steriliserbar mat med ett extra tillskott vitaminer (de extra vitaminerna kompenserade vitaminbortfallet vid steriliseringen) … men maten hade aldrig steriliserats. För att undersöka hur fenbendazol påverkar cancertillväxt gjordes experiment med fyra grupper möss som fick standard diet,  standard diet + fenbendazol, standard diet + fenbendazol + vitaminer samt en grupp som fick standard diet + extra vitaminer.

Den grupp möss som fick fenbendazol + extra vitaminer uppvisade signifikant stopp för tumörtillväxt. Mekanismen bakom effekten är okänd och värd ytterligare studier. Fenbendazol skall användas med försiktighet vid tumörstudier eftersom det kan påverka annan behandling och leda oväntade resultat.

tumour_effect_rodents_jaalas2008000037f01

Källa: JAALAS 2008 Nov; 47(6): 37–40

Användning av fenbendazol på människa

Fenbendazol används allmännt på djur och ämnet är billigt. Frågan blir då om ämnet kan användas också på människor?

Brittiska farmakologiska studier indikerar att:

Dosen (LD-50) där 50% av försöksdjuren dör är så hög att mätning är svår att göra. För råttor ligger LD-50 kring 10 000 mg/kg kroppsvikt. Om detta översätts till människa och om man antar att människans känslighet är ungefär likadan som för en råtta så skulle den dödliga dygnsdosen för människa ligga på ungefär 800 g vilket man knappast kan se som speciellt giftigt ( detta kan jämföras med Aspirin där en akut livshotande dos är ungefär 50g).

Frivilliga har tagit Fenbendazol utan skadliga effekter:

”Five healthy male subjects were given oral doses of 300 mg fenbendazole with breakfast, and 6 healthy male subjects were given 600 mg fenbendazole 12 hours after their last meals. Serum concentrations were monitored. The following parameters were evaluated: Blood pressure, pulse rate, symptom list and self-rating scale, and clinical chemistry values. Serum values were detected in 2/5 subjects receiving fenbendazole with a meal and 0/6 subjects receiving fenbendazole without food. No relevant changes were established in the subjects.”

Dosen för Katt är ca. 50 mg/kg vilket översatt till mänsklig vikt skulle vara ca. 4 g.

Observera!!!

Det finns indikationer på att ämnet ger antabusliknande biverkningar om det används tillsammans med alkohol. Använd alltså inte alkohol tillsammans med ämnet!

Ett protokoll som har använts mot cancer i hjärnan är:

Under tre dagar tas motsvarande ca. 110 mg fenbendazol 2 ggr par dag totalt 220 mg ren fenbendazol per dag. Därefter hålls fyra dagars uppehåll. Systemet är alltså 3 dagar fenbendazol därefter fyra dagar paus och cykeln fortsättedr på obestämd tid. Eftersom fenbendazol har få biverkningar kan man eventuellt höja ovanstående dos ibland t.ex. så att dosen ibland fördubblas. Den bästa effekten fås om ämnet tas genast efter en måltid. Ämnet tas upp mycket dåligt i tarmen.

Artikeln Pin Gao et. al. indikerar att fenbendazole för att ge god effekt bör kombineras med en rad vitaminer och sannolikt LCHF-diet (viktigast att få ner blodsockernivån, min kommentar).

Föreslagna vitaminer är:

B, D, K, E och A vitamin. Man antar att det viktigaste vitaminet för djur är E-vitamin. Personligen skulle jag för människa lägga till C-vitamin eftersom människan inte själv producerar C-vitamin. Djur kan själva ur socker producera upp till 15 g C-vitamin per dag (80 kg get).

Vitamin E 800 IU (ca. 500 mg) vilket är en hög dos.. Det finns olika åsikter om vad som är den maximala dosen, sannolikt skall man inte gå över 1000 IU vilket är nära ett gram. Den dagliga rekommenderade dosen ligger på ca. 15 mg (jämför C-vitamin nedan).

C-vitamin öka mängden  stegvis från 1g till ca. 5g. Om diarre uppkommer så halveras dosen. Om kroppen tolererar större doser så kan dosen höjas ytterligare t.ex. Linus Pauling (nobelpris i kemi) tog 18g/dag. Den dagliga rekommenderade dosen är 60 – 100 mg vilket jag personligen ser som en extremt låg nivå som sannolikt på sikt ger personen diverse kroniska sjukdomar som egentligen är lindrig skörbjugg.

D-vitamin 100 ug/dag. Överdriv inte eftersom D-vitamin är fettlösligt och det blir giftigt i höga doser (giftighetsgränsen torde vara 400 ug/dag under veckor – månader).

K-vitamin t.ex. 200 ug/dag. K-vitamin bör tas för att förhindra förkalkningar till följd av ökat D-vitaminintag. Notera att K-vitamin motverkar effekten av Warfarin som kallas blodförtunnare. Warfarin är de facto råttgift i små doser. K-vitamin är motgiftet till råttgift.

Det finns en serie B-vitaminer och det är oklart vilket vitamin som eventuellt kan ge effekt i kombination med fenbendazol . B-vitamin kombination kan vara ett alternativ (B1, B3, B6, B12). Det lönar sig att ta B-vitamin på morgonen eller under dagen eftersom en känd bieffekt är att hjärnan aktiveras. Tar man B-vitaminer innan man går och lägger sig kan man uppleva ovanligt aktivt drömmande (detta kan vara intressant att pröva ibland).

Ytterligare skulle jag personligen samtidigt med ovanstående ta Amygdalin antingen i ren form eller i form av extrakt från aprikoskärnor. Eftersom fenbendazol verkar påverka sockertillförseln till cancer så att cancern svälter så kan det hända att också Amygdalinet (B17) blockeras … ett alternativ kunde i såfall vara att ta amygdalin under de dagar då fenbendazol inte tas.

Alternativ till fenbendazol

Det finns flera ämnen med liknande egenskaper. Ämnet Mebendazole avsett för människor har liknande egenskaper som fenbendazol. Det finns indikationer på att även Mebendazole kunde vara värt att prova som cancermedicin.

Länkar:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2687140/

https://www.nature.com/articles/s41598-018-30158-6

A Drug Made for Animals and Taken by Humans to Treat Cancer: Fenbendazole

Fenben fever

https://www.vmd.defra.gov.uk/ProductInformationDatabase/UKPAR_Documents/UKPAR_908862.DOC

Klicka för att komma åt panacur-aquasol-v-c-2008-x-03-epar-assessment-report-extension_en.pdf

Etiketter:

3 svar to “Intressant om alternativa cancermediciner”

  1. Roger Says:

    Jätteintressant och tack för att du delar med dig 🙂

  2. Dan Says:

    D-vitamin 100 ug/dag. Överdriv inte eftersom D-vitamin är fettlösligt och det blir giftigt i höga doser
    Titta på den här videon och kanske uppdatera sidan en bit?

    • Lars Silén: Reflex och spegling Says:

      Som videon du hänvisar till konstaterar så är det mycket svårt att överdosera D-vitamin. Det finns väldigt få verifierade exempel på D-vitamin överdosering. Det är också välkänt att en fet person lätt har brist på D-vitamin eftersom D-vitaminet lagras i kroppsfettet och på detta sätt inte kommer kroppen till godo. En intressant följd av detta, detta är spekulation, kunde vara att detta är en orsak till att en människa som blir sjuk tappar aptiten. En påtvingad fasta där kroppen går över till att bränna fett bör ha som bieffekt att fettlöst D-vitamin frigörs vilket bör ge positiv effekt på immunsystemet.

      Jag rekommenderar läsare att titta på videon du länkar till. Det videon säger är ungefär detsamma som jag konstaterar d.v.s. det krävs stora doser D-vitamin under lång tid för att mätbart höja D-vitaminnivån. Min uppfattning, baserat på olika forskningsrapporter, är att riskgränsen ligger betydligt över 100 ug (4000 IU).

      En länk till en undersökning av en 73779 patienter undersöktes i USA. Av dessa uppvisade fyra (4) tecken på D-vitamin giftighet och tre av dessa var sannolikt en följd av feldosering av D-vitamin i flytande for d.v.s. doserna kan ha varit verkligt extrema.
      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29346630/

Lämna en kommentar